top of page
  • De Lange fotografie

Praag

Wij gaan zo af en toe eens een weekendje weg. Dit is soms omdat we even bij moeten komen van al het werk, of omdat we er gewoon zin in hebben en het leuk is om iets nieuws te zien. Wij reizen over het algemeen niet super veel. Daar willen we wel verandering in brengen, maar eerst moet Benjamin klaar zijn met school. Daarom houden we het voor nu eerst maar op korte tripjes binnen Europa.


We willen al heel lang naar London met kerst. Dit jaar zouden we dat eigenlijk gaan doen. Maar als je ons goed genoeg kent dan weet je ook dat we soms een beetje last minute dingen kunnen doen. Dit was dus ook met London het geval. We bedachten in oktober dat het misschien wel leuk was om in December daar naartoe te gaan. Nu kun je waarschijnlijk al raden wat er toen gebeurde... Precies, alle hotels vol. Nouja, dan maar wat anders zoeken. Na heel veel googlen kwamen we erachter dat Praag een goede vervanger is van London, vooral rond de kerst. In Praag staan ook overal kerstkraampjes met eten en drinken, er hangen lampjes in de stad en het is een gezellig sfeer. Nou dat leek ons wel wat, dus wij snel dat weekend weg geboekt.


Nu hoopten we natuurlijk heel erg op sneeuw, want dat is toch wel het ultieme kerstgevoel. Ook al wordt het dan wel super koud in Praag. Dan maar wat extra kleding aantrekken tegen de kou.

Nu wordt over Inge wel eens gezegd dat ze altijd geluk heeft, dus jahoor wij hadden sneeuw! Ons ultieme kerstgevoel was compleet. We hebben heerlijk 4 dagen rondgeslenterd in de stad. Genoten van de lampjes, de mensen en de oude gebouwen. Ook was de camera een trouwe vriend die met ons meeging. Zo hebben we zelfs nog nieuwe foto's gemaakt voor op onze nieuwe website. Waren we toch nog een klein beetje aan het werk op vakantie. Dat mocht de pret gelukkig niet drukken en het was voor een goed doel!


Als je ook een keer naar Praag gaat dan moet je zeker het Vnitroblock opzoeken. Daar kun je heerlijk koffie drinken en het ziet er super gezellig uit. Ook is de Joodse buurt een aanrader, aangezien daar hele mooie oude gebouwen staan. De John Lennon muur is ook leuk, maar ben je (vonden wij) wel snel op uit gekeken. De bilbiotheek is niet echt de moeite waard, want daar mag je alleen naar kijken vanachter een hek. Het plafond is wel erg mooi, maar je ziet het niet altijd even goed, omdat je er dus ver vanaf staat. De Praagse Burcht vonden wij dan wel weer heel mooi. Je kunt daar ook zelf kiezen of je entree betaald en dan een rondje door de kerk kunt lopen of alles van een afstand bekijkt. De glas in lood ramen zijn daar wel echt heel mooi. Ook is er nog een leuk uitkijkpunt in de buurt. Dan zie je heel Praag van bovenaf. Geeft een heel schattig uitzicht met als die huisjes en daken waar je op kijkt.

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page