top of page
  • De Lange fotografie

Kies een trouwfotograaf die bij jullie past!

Bijgewerkt op: 19 jun. 2023

Jullie gaan bijna trouwen en zijn wellicht druk op zoek naar een touwfotograaf. Nu klinkt een trouwfotograaf uitzoeken als een eitje, maar het valt niet altijd mee want er zijn er heel veel. Ze hebben allemaal verschillende prijzen, een verschillend aanbod en een verschillende stijl. In deze blog proberen we jullie een klein beetje te helpen met het kiezen van de juiste fotograaf en vertellen we ook over onze eigen werkwijze.


Bepaal jullie stijl

Wanneer je een trouwfotograaf boekt, boek je ook een bepaalde stijl. Dus het is belangrijk om erachter te komen welke stijl jullie mooi vinden. Je stijl is namelijk essentieel voor het kiezen van je trouwfotograaf. Houd je van spontane bruidsfoto's, of vind je journalistiek mooier, wil je veel zwart-wit of juist hele intieme trouwfoto's. Houd je van editorial, goed licht, felle kleuren of juist ingetogener. Ga voordat je gaat kiezen zoveel mogelijk op zoek naar inspiratie om je perfecte stijl te vinden. Dit kan bijvoorbeeld op Pinterest of lees voor meer informatie, over de verschillende stijlen, onze blog.


Bruidsfotograaf kiezen, tips trouwfotograaf kiezen.  Intieme en tijdloze foto's

Onze stijl

Wij staan voor liefdevolle en tijdloze bruidsfotografie. We willen intimiteit te laten zien, de liefde moet er vanaf spatten. We documenteren jullie dag van begin tot einde en proberen daarbij alle details mee te pakken. We nemen de foto's met het daglicht wat er op dat moment is om alle foto's zo natuurlijk mogelijk te houden. Natuurlijk bewerken we ze na afloop een klein beetje, maar dit is vooral om het contrast en de scherpte nog beter te kunnen maken.

Ben je misschien nog niet helemaal overtuigd? Neem dan een kijkje op deze pagina. Daar vertellen we nog uitgebreider wat we belangrijk vinden en wie we zijn.


Jullie droom fotograaf gevonden

Yeah, jullie hebben een (of meerdere) fotograaf gevonden die aan jullie wensen voldoen! We hopen natuurlijk dat wij daar tussen zitten. Maar desondanks gunnen we het al onze collgea bruidsfotograven natuurlijk van harte. Het belangrijkste is natuurlijk dat jullie kiezen voor een stijl die bij jullie past. Het is niet het belangrijkste dat jullie ons kiezen omdat we zo leuk overkomen, of omdat we nog jong zijn en bij jullie leeftijd passen. Jullie moeten écht iemand kiezen die bij je stijl past. De volgende taak is om erachter te komen of je een klik hebt met de fotograaf. De trouwfotograaf zal een heel groot gedeelte op de bruiloft aanwezig zijn en met je gasten doorbrengen. Het is handig om van te voren een kennismakingsgesprek te plannen. In het kennismakingsgesprek kunnen jullie je wensen bespreekbaar maken en kan de fotograaf aangeven wat de werkwijze is.


Hoe doen wij dat bij De Lange Fotografie?

Wij werken niet zonder kennismakingsgesprekken. Wij vinden het ook belangrijk om jullie te leren kennen. Daarom investeren wij veel tijd in de kennismaking, omdat wij een band met jullie opbouwen zo belangrijk vinden. Uiteindelijk zal dat sfeer op de dag zelf en de kwaliteit van de foto's ook ten goede komen.

Wanneer je bij ons een kennismakingsgesprek hebt dan komen deze punten altijd aan de orde:

- Zijn er foto's die jullie echt specifiek terug willen zien in de uiteindelijke selectie?;

- Hoeveel uur denk je dat je wilt dat wij aanwezig zijn op jullie bruiloft?;

- Wanneer je ons ook boekt om bij de voorbereidingen te zijn (aankleden bijvoorbeeld), dan is het handig om te bedenken of het je uitmaakt of je liever hebt dat Benjamin er bij is of Inge;

- Bedenk hoe jij je foto's afgeleverd wilt krijgen: een USB-stick, digitaal, eventuele website? Wij leveren onze foto's digitaal af via een online portfolio. Wanneer dat niet bij je past is het dus belangrijk te overwegen of je dan nog verder met ons wilt gaan of dat je je eigen wensen aanpast en de foto's digitaal krijgt;

- Hoe lang het duurt voordat de foto's bewerkt zijn;

- Hoeveel we kosten voor het aantal uur dat je ons wilt boeken en of je een aanbetaling moet doen;

- Onze werkwijze;Boek een love shoot voor je trouwdag

Liefde loveshoot, love shoot, pre-wedding shoot

Na afloop van het kennismakingsgesprek voel je meteen of er een klik is met ons.

Wij raden het aan om vooraf een pre-weddingshoot of love shoot doen. Dan heb

je een extra keer de kans om te kijken of onze stijl en werkwijze bij je passen. Daarnaast hebben jullie ervaring opgedaan met het gevoel wat het is om voor de camera te staan. Dit heeft vaak als voordeel dat je er op de bruiloft zelf iets relaxter mee om kunt gaan.


Afspraken om te maken met ons als trouwfotograaf

Het is voor trouwfotografen erg fijn wanneer zij ook een beetje duidelijkheid en structuur krijgen over hoe jullie dag eruit gaat zien. Zo weten wij daardoor bijvoorbeeld wanneer de belangrijke momenten gaan plaatsvinden en kunnen wij daarop inspelen. De volgende punten helpen ons (en wij gaan ervanuit dat het jullie ook rust geeft) om jullie dag goed vast te kunnen leggen:

  • Het is prettig om vlak voor de bruiloft nog kort een moment met elkaar af te spreken. Dan kunnen we de laatste details nog doorspreken;

  • We willen graag een telefoonnummer van een ceremoniemeester. Zodat we iemand kunnen bereiken in geval van nood;

  • We ontvangen van jullie graag een lijst met groepsfoto's. Daarbij is het handig wanneer er iemand aanwezig is die de mensen kent en ons kan assisteren.

Als het goed is geregeld tussen jullie en ons, dan hoeven jullie op de trouwdag niets meer te doen! Alleen nog genieten van jullie dag en wij zorgen voor de herinneringen.

Heb je nog vragen over onze werkwijze? Of ben je juist super enthousiast geworden over onze werkwijze. Neem dan contact op via het contactformulier. We horen graag jullie verhaal!Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page