top of page
  • De Lange fotografie

De verschillende stijlen bruidsfotografie

Wanneer je een bruiloft aan het voorbereiden bent dan kun je tegen verschillende dingen aanlopen. Zo kom je er waarschijnlijk al snel achter dat er verschillende stijlen voor een bruiloft zijn. Dit is belangrijk om je bewust van te zijn aangezien elke stijl zijn eigen benadering en esthetiek heeft. In deze blog worden enkele populaire stijlen beschreven. We hopen dat jullie zo een gemakkelijkere keuze kunnen maken voor fotograaf. Want ook een fotograaf past bij een bepaalde stijl en daarom is het belangrijk om te weten welke jullie voorkeur heeft. Zo kun je gericht een fotograaf kiezen die ook in jullie stijl past.


Traditioneel/klassiek

De traditionele of klassieke stijl legt de nadruk op formele portretten en geposeerde shots. De fotograaf volgt een meer gestructureerd schema, waarbij belangrijke momenten zoals de ceremonie, familiefoto's en de eerste dans worden vastgelegd. De focus ligt op het vastleggen van de essentiële elementen van de bruiloft in een tijdloze en traditionele stijl.


Fotojournalistiek/documentair

Deze stijl benadrukt een meer documentaire aanpak, waarbij de fotograaf de gebeurtenissen gedurende de dag op een onopvallende manier vastlegt. De nadruk ligt op het vastleggen van spontane en emotionele momenten, waardoor een verhaal van de dag ontstaat. Fotojournalistieke bruiloftsfotografie legt de nadruk op echtheid en probeert de emoties en sfeer van de dag vast te leggen zonder veel inmenging van de fotograaf.


Artistiek/fine art

Fine art bruiloftsfotografie legt de nadruk op het creëren van kunstzinnige en esthetische beelden. De fotograaf maakt gebruik van creatieve composities, unieke belichtingstechnieken en artistieke nabewerking om een artistiek en vaak dromerig gevoel aan de foto's toe te voegen. Deze stijl streeft ernaar om beelden te creëren die eruit zien als kunstwerken.


Mode/editorial

Deze stijl is geïnspireerd door modefotografie en richt zich op het creëren van stijlvolle, modieuze en gepolijste beelden. De nadruk ligt op het creëren van elegante composities, gebruik van modellen en stijlvolle poses. Deze stijl kan zowel binnen als buiten worden toegepast en maakt vaak gebruik van interessante locaties en uitgekiende styling.


Avontuurlijk/bohemien

Deze stijl richt zich op het vastleggen van bruiloften die plaatsvinden in avontuurlijke en natuurlijke omgevingen, zoals bergen, stranden of bossen. De foto's leggen de nadruk op het omarmen van de natuurlijke omgeving en het vieren van de verbinding tussen het paar en de omgeving. De beelden hebben meestal een ontspannen, bohemien sfeer en kunnen een meer ongedwongen en speelse benadering hebben.


Elk van deze stijlen heeft zijn eigen unieke kenmerken en benadering. Het is belangrijk om de stijl te kiezen die het beste bij jullie als paar en jullie visie voor de bruiloft past. Het is ook een goed idee om met de fotograaf te communiceren over jullie voorkeuren, zodat zij de juiste stijl en benadering kunnen bieden om jullie speciale dag vast te leggen.


Onze stijl is de documentaire stijl gecombineerd met fine art.

Spreken nou juist die stijlen jou het meeste aan? Neem dan contact met ons op. We zijn erg benieuwd naar jullie verhaal!
Comments


bottom of page