top of page
  • De Lange fotografie

Hoe jij je partner enthousiast maakt voor een fotoshoot!

Bijgewerkt op: 17 mei 2023

Stiekem lijkt het jou wel wat. Samen jullie mooie herinneringen laten vastleggen op een romantische manier, met een mooie zonsondergang voor dat prachtige licht. Nieuwe foto´s voor aan de muur, als achtergrond of voor in een fotoalbum.

Er is alleen één probleem. Je partner is niet zo van de foto´s... wat nu?


Foto's zijn veel meer dan alleen beelden; het zijn gekoesterde herinneringen die de essentie van een moment en gevoel vastleggen om voor altijd te kunnen bewaren. het overhalen van je partner kan echter een uitdaging lijken. Daarom een paar tips in deze blog, om je op weg te helpen.


Laat het idee inwerken.

Vraag tijdens jullie gesprekken eens rustig naar de mening van je partner. Wellicht heb jij zijn mening al in je hoofd geprent, terwijl dat niet eens de juiste is. Door er samen over te praten gaat je partner er misschien wel anders over denken. Laat weten waarom je het belangrijk vindt. Bespreek een locatie, een thema en de sfeer die jij voor ogen hebt en laat ruimte voor de ander zijn/haar mening. Wanneer je partner zich betrokken voelt is de kans groter dat het enthousiasme ook langzaam zal komen!


Benadruk de voordelen.

Fotoshoots bieden veel voordelen naast het vastleggen van beelden. Leg je partner uit dat een fotoshoot een kans is om een blijvende herinnering te creeëren, het jullie band kan versterken en het iets leuks is om samen plezier te hebben. De ervaring stelt jullie in staat om jullie unieke persoonlijkheden en liefde voor elkaar te tonen. Daarnaast kunnen de foto's ook later nog gedeeld worden met vrienden en familie, waardoor het een visuele representatie wordt van jullie relatie.


Stel hem/haar gerust.

Wanneer je partner zich onzeker voelt over het voor de camera staan kun je hem/haar gerust stellen door te benoemen dat een fotograaf is ervaren in zijn vak. Dat betekend dat ze bedreven zijn in het aansturen en op hun gemakt stellen van mensen. Daarnaast kun je als koppel/gezin zelf je fotograaf uitzoeken. Doordat je het zelf kan uitzoeken, kun je zelf iemand zoeken waarbij jullie je helemaal op je gemak voelen en een stijl kiezen die bij je past.Laat spontane foto's als voorbeeld zien!

Door spontane foto's te laten zien, ziet je partner ook dat je niet altijd hoeft te poseren. Ook kan hij door de voorbeelden haar/zijn interesse wekken voor een fotoshoot en je laat zien welke potentie er is om iets buitengewoons te creëren.

Wanneer jullie je goed inlezen in de fotograaf dan moet je er altijd achter kunnen komen wat de werkwijze van een fotograaf is en waarom dit zo goed bij jullie past. Door je daar goed in te verdiepen, kun je goede argumenten geven waarom het een succesverhaal zal worden.


Vertel je partner dat jullie niet altijd in de lens hoeven te kijken.

Wij werken eigenlijk bijna nooit met in de lens kijken. Het gaat ons meer om de personen samen en de interactie. Daarvoor hoef je niet in de lens te kijken.Maak er een ervaring van

Benader de fotoshoot als een leuk uitje in plaats van iets wat moet. Plan activiteiten rondom de shoot, zoals het verkennen van een nieuw gebied, een picknick of tijd hebben voor jullie hobby's en interesses. Door het een gedenkwaardig uitje of weekenduitje te maken zal je partner het meer gaan zien als quality time samen. Dit zal ervoor zorgen dat het idee aantrekkelijker wordt.


Het laatste redmiddel: plan het als een verassing!

Je partner kan vast geen nee meer zeggen als het een verassing is. Leg wat kleding klaar en licht je partner op het laatste moment in. Heeft je partner ook gelijk minder tijd om zenuwachtig te worden.


Extra tip voor gezinnen:

Wil je partner naar al deze tips nog steeds geen fotoshoot. Overweeg dan of je misschien alleen met je kinderen op de foto wilt gaan. Misschien dat het resultaat je partner overhaalt om de volgende keer mee te gaan. En geloof ons, foto's van alleen je kinderen of je kind met mama of papa is ook erg leuk! Zo waardevol om je rol als ouder ook eens vast te laten leggen!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page