top of page
  • De Lange fotografie

5 tips om je voor te bereiden op een fotoshoot.

Bijgewerkt op: 22 apr. 2023

Een fotoshoot kan soms best spannend zijn. Al die kledingstress! Wat moet ik aan doen? Hoe gaat zo'n fotoshoot eigenlijk. Matchen onze kleren wel? En zo kan je waarschijnlijk nog wel even doorgaan. Daarom 5 tips van ons, zodat je voorbereid bent op je fotoshoot!Match met elkaar door gebruik te maken van natuurlijke tinten.

De meeste fotoshoots vinden plaats in de natuur. Het is belangrijk om jullie samen en de omgeving zoveel mogelijk als één geheel te laten zijn. Je kunt daarom het beste kiezen voor het dragen van natuurlijke tinten zoals bijvoorbeeld: beige, zondakleur, bruin of groen. In de herfst is het juist leuk wanneer je allemaal herfstkleuren draagt, dan is dat juist weer een mooi kleurenpallet.

Wanneer je met je partner of gezin allemaal een beetje dezelfde tinten draagt, dan zal het echt een mooi en rustig geheel worden.


Kun je niet kiezen tussen twee outfits? Geen probleem! Wij vinden het ook leuk wanneer er gewisseld wordt met kleding. Zo krijg je afwisseling in de foto's en lijkt het soms alsof je meerdere shoots hebt gehad. Terwijl het gewoon in hetzelfde uur is gemaakt.


Zoek voorbeeld foto's op pinterest of uit onze collectie

Als fotograaf hebben wij natuurlijk al ideeën voor poses. Daarnaast vinden wij het ook erg leuk wanneer jullie als koppel of gezin met ideeën komen. Zo komen wij er ook achter wat bij jullie past. Op die manier wordt de fotoshoot persoonlijk.

Je kunt inspiratie opdoen via bijvoorbeeld Pinterest of Instagram en stuur deze voorbeelden vast naar ons door.


Neem een kleedje mee.

Ga je de natuur in? Neem dan een kleedje mee. We kunnen dan een paar zittende foto's maken. Dit zorgt voor variatie in de foto's. Daardoor krijg je een gevarieerde galerij met verschillende compositie. In de herfst en winter is het leuk om een mooie jas, sjaal of muts mee te nemen. Dat past heerlijk in het seizoen en je krijgt er leuke cosy foto's van!


Vertrouw op je fotograaf!

Als je de bovenste tips allemaal hebt opgevolgd en je misschien wel twee outfits klaar hebt liggen, dan kan er niks meer mis gaan. Focus je nu lekker op het genieten en het maken van de herinnering met je partner/gezin!


Wij zijn ervaren in ons vak en weten hoe wij jullie op je gemak kunnen stellen. Sta open voor de suggesties en GENIET!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page