top of page
  • De Lange fotografie

Janiek, Annemiek en Inge | Wedding

Het lijkt nu een beetje alsof er drie vrouwen met elkaar gingen trouwen, maar om maar direct met de deur in huis te vallen, dat is niet zo. Zoals je misschien al wel opgevallen is sta ik deze keer zelf op de foto en met niemand minder dan mijn twee zussen. Dit is zo gekomen omdat mijn moeder heel graag een foto van al haar dochters in trouwjurk wil.


Omdat mijn middelste zus zwanger is, was er wat haast bij geboden want anders zou de jurk niet meer passen. En soms is die haast in mijn familie wel handig om iets gedaan te krijgen. Want deze wens van mijn moeder bestaat al twee jaar en al die twee jaar hebben we het als zussen er wel eens over gehad, maar nog nooit gedaan. De zwangerschap van mijn middelste zus heeft daar dus voor altijd een einde aan gemaakt. Hoe handig een beetje tijdsdruk. Zelfs de datum was zo geprikt.


Op een zaterdagochtend had ik dus het huis vol met mijn zussen, de trouwjurken en allerlei make-up spullen. Als wij iets doen dan doen we het wel graag meteen goed. Ons haar werd allemaal mooi gemaakt en met wat make-up op zag het er al snel weer heel officieel uit. Rond de middag stapten we in de auto om naar het dijkje van Genne te rijden. Dat is vlak bij mijn huis, met mooi uitzicht en genoeg ruimte om foto's te maken.

Het was die zaterdag super heet, iets van 30 graden. Dus eigenlijk was het helemaal niet zo leuk om foto's te maken. Maar hé, alles om je moeder blij te maken! Dus we moesten even doorbijten en soms onszelf er ook even aan herinneren dat het iets leuks is om te doen. Dan kwam de positiviteit er weer even in totdat we de zon weer op ons hoofd voelde brandden en de moed weer even wegzonk. Toen we het wel genoeg vonden in de zon zijn we snel naar de schaduw gelopen om de shoot daar af te maken. Nog wat laatste uitprobeersels en dan konden we weer richting huis om onszelf te verlossen van de warme jurk.


Toen was het nog even spannend of de foto's uberhaupt nog wel een beetje gelukt waren aangezien de zon heel vel scheen. Soms wordt je hoofd dan teveel belicht en wordt je helemaal bleek, wat gewoon niet mooi is. Maar ondanks de felle zon hebben we wel echt super leuke foto's en waren we allemaal heel erg blij met het resultaat.
Comments


bottom of page